Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
oosterhout +25.0km
  Verander locatie

  Ongeregeldheden - Voorstraat - Hedel

  Update: op 14 mei is een 25-jarige man uit Hedel aangehouden voor betrokkenheid bij het geweld richting agenten en andere hulpverleners tijdens Nieuwjaarsnacht. Het is de tiende aanhouding in dit onderzoek. We zoeken nog vier verdachten. Het onderzoek richt zich nog op onderstaande mannen. Herken jij (een van) hen? Weet jij iets? Tip ons. Als je wil, kan dat ook anoniem!

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Verdachten

  NN3: stak een auto in brand, droeg een soort masker

  NN11: gooide onder meer levensgevaarlijke explosieven naar de ME en passerende burgers. We denken dat hij uit Hedel komt en daar vermoedelijk deel uitmaakt van een jeugdgroep van jongemannen van 20 à 25 jaar oud. Uit onderzoek weten we inmiddels dat hij linkshandig is. 

  NN12: stak vuurwerk aan waarvan brandende stukken richting de ME vlogen

   

  Hoe kan ik helpen?

  • Kijk of je (één van) de verdachten herkent. Herken je iemand of heb je een vermoeden, geef het dan door. Dit kan ook anoniem! Ben je niet honderd procent zeker of je een verdachte herkent, geef het dan toch door. Wees niet bang dat we diegene direct aanhouden. We zullen jouw tip eerst grondig onderzoeken voordat we tot verdere acties overgaan.
  • Geef door wat je weet! Heb je (andere) informatie rondom de ongeregeldheden? Neem ook dan contact met ons op!

  Hoe kom ik (eventueel anoniem) in contact?

  Bel de opsporingstiplijn op 0800-6070 of meld je bij een politiebureau. Het zaaknummer is 2024000432. Blijf je liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of laat jouw informatie achter op meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. Je hoeft geen persoonlijke gegevens achter te laten en jouw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar jou te herleiden valt. Je naam komt niet in dossiers terecht en je blijft dus volledig anoniem.

  Wat is er allemaal gebeurd?

  Tijdens de jaarwisseling ontstond een gevaarlijke situatie in het westelijke deel van Hedel. Mensen staken auto’s in brand en staken zeer zwaar, illegaal vuurwerk af. De gemeente was genoodzaakt een noodbevel af te geven voor dit gebied. Dit betekende dat iedereen moest vertrekken op bevel van de politie. De Mobiele Eenheid (ME) van de politie voerde deze taak uit en moest meerdere keren fors optreden. Ook de brandweer werd ingezet. Terwijl politie en brandweer probeerden de situatie onder controle te krijgen, bekogelde de groep hen met onder meer zwaar, explosief vuurwerk. Dit leidde bij meerdere hulpverleners tot letsel. De recherche onderzoekt wie er bij dit extreme geweld betrokken waren.

  Wat waren de gevolgen voor de hulpverleners?

  Een aantal politiemensen liep gehoorschade op. Ook liepen enkele agenten een hersenschudding op. Daarnaast hebben de gebeurtenissen veel impact gehad op zowel de politie- als de brandweermensen. Het ging namelijk niet om ‘zomaar vuurwerk’, maar om zware explosieven die dodelijke slachtoffers hadden kunnen maken.

  Wat heeft de recherche gedaan?

  Er werkt een groot rechercheteam aan deze zaak. Alles is erop gericht om te achterhalen wie verantwoordelijk zijn voor wat er die nacht is gebeurd. Tot nu toe zijn drie verdachten aangehouden. Het team heeft onder meer een uitgebreid buurtonderzoek gehouden, camerabeelden veiliggesteld, telefoons in beslag genomen en doorzoekingen gedaan in Hedel, Zaltbommel en Ermelo. Ook is een driedimensionale visualisatie van het gebied gemaakt, die de gebeurtenissen helder in beeld brengt.

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening