Ga naar content
Mijn buurt: 
gorinchem +5.0km
  Verander locatie

  Babbeltruc - Haarstraat - Gorinchem

  Op 31 augustus 2023 is een 92-jarige vrouw uit Gorinchem slachtoffer geworden van een babbeltruc. Ze werd bestolen voor ruim 1000 euro en ook werd de vrouw gouden sieraden afhandig gemaakt. Gelukkig staat de verdachte die gepind heeft met de bankpas van de vrouw op beeld. De politie komt er graag achter wie deze man is.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Op 31 augustus 2023 werd een 92-jarige vrouw uit Gorinchem gebeld door een onbekende man die zich voordeed als medewerker van de Rabobank. Deze dader vertelde het slachtoffer dat er 1100 euro van haar rekening was afgeschreven. Hij vertelde haar ook dat er een paar minuten later iemand aan haar deur zou komen die haar bankpas op zou komen halen. Deze persoon zou een code bij zich hebben, waardoor het slachtoffer kon verifiëren dat het om een medewerker van de Rabobank ging. Na een paar minuten verscheen er inderdaad een netjes uitziende man aan haar deur die een code bij zich had. Hierdoor geloofde het slachtoffer dat het om iemand van de Rabobank ging. Het slachtoffer had haar voordeur al opengezet op aanraden van de bankmedewerker, want dan zou het allemaal wat sneller gaan. Het slachtoffer gaf vervolgens haar bankpas en pincode af aan de man die voor haar deur stond. Na zijn vertrek kwam hij na vijf minuten weer terug aan de deur met de mededeling dat haar sieraden en andere waardevolle spullen in de kluis van de Rabobank zouden worden gelegd. Het slachtoffer gaf vervolgens 240 euro cash en gouden sieraden aan de man mee. Op dezelfde middag, twee uur later, werd er door een man bij een Geldmaat in Gorinchem 1000 gepind met de bankpas van het slachtoffer. 
  Van de man die aan de deur kwam zijn geen beelden, maar wel van een man die met de bankpas heeft gepind. Het is onbekend of het om één en dezelfde persoon gaat, of dat er twee verdachten zijn.
   

  Vragen

  Wie (her)kent deze pinner of heeft andere informatie die helpt in het onderzoek?

  Video

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=-80dKqlh0Jo

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening