Ga naar content
Mijn buurt: 
rotterda +5.0km
    Verander locatie

    Mishandeling - Zuidplein - Rotterdam Zuid

    Op winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam werden op 12 januari vier medewerkers van Handhaving & Toezicht door tientallen jongeren belaagd. Was je getuige of heb je het gefilmd? Neem contact op met de politie.

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    Een oproep van influencer Divaio liep uit op ongeregeldheden. Hij lokte op 12 januari zijn volgers naar winkelcentrum Zuidplein, om daar een spelcomputer uit te delen. De opkomst was enorm: enkele duizenden jongeren kwamen op de influencer af. Uiteindelijk moest de ME tussenbeide komen om de orde te herstellen.

    'Grappen'
    Op die koopavond dromden vanaf 18.00 uur veel jongeren bij een hamburgerrestaurant in het winkelcentrum samen om de spelcomputer te bemachtigen. De oproep van de influencer bleek één van zijn ‘grappen’ te zijn, waar hij zijn populariteit aan te danken heeft.

    Vuurwerk
    Op een bepaald moment werd in het winkelcentrum vuurwerk afgestoken en was er sprake van een agressieve sfeer. Handhavers die een vuurwerkgooier wilden aanhouden, werden mishandeld. Diverse winkels sloten eerder hun deuren. Personeel en winkelend publiek beleefden angstige momenten. Rond 20.00 uur dreef de ME de jongeren uiteen.

    Daders en beelden welkom
    De politie zoekt vanzelfsprekend de daders. Maar ook beelden van de degenen die de handhavers belaagden zijn van harte welkom. Laat  het ons weten!

    Video

    Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=z2oBsAK262A

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening