Ga naar content
Mijn buurt: 
capelle aan den ijssel +5.0km
    Verander locatie

    Politie zoekt nog steeds getuigen schietincident Capelle

    De politie is nog steeds op zoek naar getuigen van het schietincident waarbij de 27-jarige Jenik Brito om het leven kwam.

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    Het slachtoffer werd beschoten toen hij rond 06.20 uur van een Nieuwjaarsfeest aan de Rietbaan vertrok. De verdachte  is, samen met enkele andere mannen, een kleine twee uur voor het incident aangekomen bij het feest. Even voor het incident praat hij nog met de inzittenden van een grijze Volkswagen Polo. Terwijl die even verderop gaat keren, loopt de man richting de Range Rover van het slachtoffer. Daar neemt hij de auto onder vuur. Omstanders en ter plaatse gekomen hulpdiensten proberen het slachtoffer nog te reanimeren, maar Jenik Brito overlijdt, een paar minuten nadat hij nog feestte en dronk op het nieuw jaar.

    We hebben de volgende vragen:

    -Wie kan vertellen of Jenik Brito op het feest betrokken is geweest bij een onenigheid?  

    -Wie waren de mannen met wie de verdachte aankwam op het feest? We willen hen graag spreken.

    -Veel mensen die net vertrokken, waren getuige van het schieten. De politie heeft nog niet iedereen gesproken en komt dus graag met hen in contact.

    Was je bezoeker, en heb je filmpjes en foto’s van die avond van zowel voor - ook binnen - als na het schieten zelf gemaakt, of heeft iemand die ergens bv. op social media zien staan. Stuur ze, het OM geeft de garantie dat ze alleen worden gebruikt om de dood van je mede-feestganger op te lossen. Alle beelden gemaakt op deze locatie kunnen voor het onderzoekteam belangrijk zijn. Je kunt ze mailen zonder te bellen, niemand hoeft het te weten te komen, zulke beelden uploaden kan met het tipformulier op de site van Opsporing Verzocht. Wil je praten? Heel graag! Aarzel niet en neem contact op via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Bel voor een vertrouwelijk gesprek het Team Nationale Inlichtingen: 079-3458999. Anoniem melden kan via: Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

    Upload hier je beelden: https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/uploadformulier.html?sid=a4fbf750-e852-484e-891d-dc38fe7e06b2

     

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening