Ga naar content
Mijn buurt: 
heerlen +25.0km
    Verander locatie

    Vernieling glasvezelkabels - Eygelshoven - Kerkrade

    In Eygelshoven zijn duizenden glasvezelkabels doorgeknipt. Deze vernielingen vonden plaats tussen dinsdag 9 januari 17:00 uur en woensdagochtend 08:00 uur. We zijn op zoek naar mensen die meer van deze vernielingen weten of iets gezien of gehoord hebben.

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    De politie zoekt getuigen van de vernieling van glasvezelkabels in Eygelshoven. Daarbij zijn een tiental hoofdkabels doorgeknipt, waardoor duizenden kleinere glasvezelkabels zijn vernield. Ook zijn afdekplaten van de putten waar deze kabels in lagen gestolen.  

    De vernielingen vonden plaats tussen dinsdag 9 januari 17:00 uur en woensdagochtend 08:00 uur. We zijn op zoek naar mensen die meer van deze vernielingen weten of iets gezien of gehoord hebben. Ook zijn we op zoek naar camerabeelden uit de directe omgeving.

    • Locatie 1: Veldhofstraat, direct naast de hondenuitlaatplaats bij het Veldhofparkje
    • Locatie 2: Vinkerstraat, kort bij het Knokervoetpad.

    Heeft u informatie of beschikt u over beelden? Deel deze dan met ons. Dat kan via 0900-8844 of via www.politie.nl. Als u contact met ons heeft, meld dan het zaaknummer 2024005022.

    Meerdere kabels

    De kabels die vernield zijn lagen in zogenaamde glasvezelverdeelunits. In deze putten in de grond komen de kabels uit de wijk en omgeving samen en worden deze samengevoegd tot grotere kabels. Die kabels bevatten honderden kleinere glasvezelskabels en zijn aangesloten zijn op het glasvezelnetwerk. Met het doorknippen van een tiental hoofdkabels, zijn een 3000 kleinere glasvezelskabels beschadigd. Tientallen huishoudens zijn hierdoor gedupeerd.

    Vitale infrastructuur

    Toegang tot internet is net zoals toegang tot elektriciteit en drinkwater een vitale infrastructuur. Uitval, verstoring of manipulatie van deze processen en diensten kan grote gevolgen hebben. Steeds meer mensen maken gebruik van telefonie, televisie en/of internet via glasvezel. Uitval of verstoringen zijn niet alleen vervelend, maar kunnen ook onveilige situaties opleveren. Bijvoorbeeld wanneer er niet gebeld kan worden, alarmsystemen geen meldingen kunnen doorgeven of medische hulpmiddelen uitvallen.

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening