Ga naar content
Mijn buurt: 
Terwolde +5.0km
  Verander locatie

  Openlijk geweld – Boxbergerweg – Deventer

  Aan de Boxbergerweg in Deventer mishandelden meerdere personen op zaterdag 3 februari twee journalisten. Herken jij de man op de foto? Tip ons!

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  De twee journalisten maakten foto’s van de vernielingen aan een café aan de Boxbergerweg in Deventer. Een week later zou Go Ahead tegen PEC Zwolle spelen. Een dergelijke derby brengt vaak spanningen met zich mee; ook dit keer. Supporters van beide teams waren die avond in de Deventer binnenstad, wat onder meer leidde tot het ingooien van de ruiten van het café. Terwijl de fotografen de beschadigingen vastlegden, kreeg een groepje mannen de journalisten in het vizier. Ze stormden op de twee af, riepen hen toe dat ze moesten vertrekken en vielen hen aan. De slachtoffers moesten vele klappen en trappen incasseren. Toen een van hen op de grond viel, kreeg hij meerdere trappen tegen zijn hoofd. Ook moest de camera van de journalisten eraan geloven: deze werd hard op de grond gegooid, waardoor hij kapotging. Voor de journalisten was het een zeer angstige ervaring. Politieagenten die in de buurt waren, brachten de journalisten in veiligheid. We hielden direct een aantal mensen aan. Een van de journalisten moest zich laten behandelen in het ziekenhuis in verband met een wond aan zijn hand. Hij heeft nog altijd last van zijn hoofd als gevolg van de mishandelingen.

  We pakken deze zaak serieus op. Journalisten moeten hun werk kunnen doen: ter plaatse zijn en verslag uitbrengen. In onze democratische samenleving is persvrijheid heel belangrijk. Daarom is het belangrijk dat we alle verdachten horen. We zoeken in het bijzonder nog één persoon: de man die de eerste klappen en trappen uitdeelde.

  Vragen

  • Herken jij de man? Bekijk ook de bewegende beelden onderaan deze pagina (in de video van Plaats Delict). Hij droeg een jas met op de linkerborst een merk of logo en een blauwe spijkerbroek met witte vlekken of scheuren.
  • Heb jij informatie opgevangen over dit openlijk geweld?

  Neem dan contact met ons op!

  Contact

  Geef je tip door via het tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Blijf je liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. Je hoeft geen gegevens achter te laten en jouw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar jou te herleiden valt.

  2024054618

  Video

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=PpnTMKC5AVQ

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening