Ga naar content
Mijn buurt: 
Breukelen, Stichtse Vecht, Utrecht +25.0km
    Verander locatie

    Bankhelpdeskfraude - Mereveldplein - De Meern

    Een man van 68-jaar is in De Meern op donderdag 2 november opgelicht door de bekende bankhelpdeskfraude voor €1600. De pinner, een dame, is vastgelegd op beeld. Wie is zij?

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    Rond 15:30 uur op een donderdagmiddag in november 2023 werd het slachtoffer gebeld. De man aan de telefoon vertelde dat hij van de bank was en dat er verdachte transacties gezien waren op de rekening van het slachtoffer. Om dit geld veilig te stellen zou er iemand van de bank langskomen.

    Op de computer moest het 68-jarige slachtoffer inloggen bij zijn bank en een programma installeren op zijn computer, dat Anydesk heette. Vanaf dit moment werd de computer op afstand bestuurd en werd er geld overgemaakt van de spaarrekening naar de betaalrekening.

    Diezelfde dag rond 17:00 uur werd er weer gebeld met het slachtoffer en verteld dat iemand van de bank de pinpas van hem kwam ophalen. Er kwam een jonge vrouw aan de deur, ze had lang haar en droeg dat in een staart, ze droeg zwarte kleding en was ongeveer 22-25 jaar. Ze zag er gespannen uit het slachtoffer moest zijn pincode intoetsen en de pinpas afgeven.

    Die dag is er twee keer 800 euro weggenomen via een pintransactie, die gedaan is op het Mereveldplein in de Meern. Later is er nog een poging gedaan om €1800 te pinnen, maar die werd gelukkig niet voltooid. Wie is de dame die vast is gelegd op bewakingsbeeld van de pinautomaat? We komen graag achter haar identiteit. Kent u haar? Weet u waar zij (vermoedelijk) verblijft of heeft u andere informatie? Deel die dan gratis via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of klik hier. Ook kunt u uw informatie kwijt via de opsporingstiplijn 0800-6070.

    Vragen

    Wie is deze vrouw die pint emt de pas van een 68-jarige man?

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening