Ga naar content
Mijn buurt: 
Spakenburg +5.0km
    Verander locatie

    Oplichting – Zwaard – Bunschoten-Spakenburg

    Vanmiddag, vrijdag 8 maart, is een 74-jarige mevrouw opgelicht tussen 13:30u en 14:00u doordat er ernstig op haar werd ingepraat. Ze zou namelijk worden overvallen. Geld en sieraden zijn meegenomen. Wie heeft meer informatie of heeft (camera)beelden?

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    In de middag gaat de telefoon van de 74-jarige vrouw. Haar wordt verteld dat ze niet meteen wantrouwend moet zijn, maar dat een persoon onderweg is naar haar woning om in te breken en om al haar waardevolle spullen weg te nemen. Het slachtoffer geeft nog aan dat ze het niet vertrouwt, maar de druk wordt zo hoog opgevoerd dat het slachtoffer toch aan de lijn blijft.

    Koerier is onderweg
    Het slachtoffer zou niet alleen worden overvallen, maar er zouden ook vreemde transacties zijn gedaan met haar rekening. Een transactie van tienduizend euro kon nog net worden tegengehouden werd haar verteld. De vrouw moest ter verificatie een bedrag van bijna €500 overmaken, maar dat zou ze ook weer terugkrijgen. Ook werd haar gevraagd om haar kostbare sieraden te fotograferen en die in een tas te doen. Deze moesten namelijk getaxeerd worden in een auto, maar met drie minuten zouden de sieraden weer bij haar terug zijn. De koerier staat voor haar deur en het slachtoffer wordt verteld dat ze de tas met de dierbare sieraden aan de koerier mag geven.

    Goed signalement
    Het slachtoffer kon een goed signalement geven van de persoon die haar sieraden kwam ophalen:

    - Licht getint;
    - Ongeveer 1.75 meter lang;
    - Ongeveer 24-30 jaar oud;
    - Donkerblond kortgeknipt kapsel;
    - Hij had een klein snorretje;
    - Droeg een wit/grijs baseball jack;
    - En droeg een lichte spijkerbroek met daaronder sportschoenen.

    We komen graag in contact met (buurt)bewoners die camerabeelden hebben. Heeft u die of heeft u informatie? Deel die dan met onderstaand tipformulier. Gratis uw informatie doorgeven kan ook via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. Online uw tip doorgeven kan ook anoniem door hier te klikken.

    Vragen

    Wie heeft (camera)beelden? 

    Wie weet meer?

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening