Ga naar content
Mijn buurt: 
1316EK +5.0km
    Verander locatie

    Overvallen- diverse locaties - Almere

    Wie zit er achter vier overvallen in Almere afgelopen najaar. Het lijkt erop dat een dadergroep in wisselende samenstelling heeft toegeslagen in zowel Almere Parkwijk als Almere Buiten. Op 18 maart zijn er twee verdachten aangehouden. Maar we zijn nog op zoek naar de andere verdachten. Weet jij wie dit zijn? Meld het nu!

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Update

    Op maandag 18 maart zijn er twee verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij meerdere overvallen. De verdachten zijn een 16-jarige jongen uit Almere en een 21-jarige man uit Rotterdam. We zijn nog op zoek naar de andere verdachten.

    Omschrijving

    Overval 1: Primera, Haagbeukweg
    Op vrijdag 15 september 2023 stopt een scooter voor de ingang van de Primera. De man achterop, een nogal slungelachtig type, loopt de winkel in en bedreigt de twee medewerksters. Zij moeten geld afgeven. Dat gebeurt terwijl rond 17.30 uur behoorlijk wat klanten in de winkel staan. De verdachte achterop de scooter is inmiddels aangehouden. We zijn nog op zoek naar de bestuurder van de scooter (zie hieronder).


    Overval 2: Telecomwinkel, Noordeindepad 
    Op vrijdag 6 oktober 2023 is een telecomwinkel aan het Noordeindepad het doelwit van twee overvallers. Eén van hen heeft een vrij slungelig postuur. Ze bedreigen de eigenaresse en slaan haar hard tegen haar hoofd. Alle verdachten van deze zaak zijn aangehouden. De beelden hebben we daarom offline gehaald.


    Overval 3: Primera, Noordeindepad 
    Twee medewerksters van de Primera en flink wat klanten zien op zaterdag 11 november 2023 drie overvallers de winkel binnenstormen. Ze eisen geld en komen zeer bedreigend over op de medewerksters. Een van de drie verdachten is aangehouden. De andere twee (hieronder te zien) zoeken we nog.


    Overval 4: Cafetaria, Rembrandtweg 
    Bij de overval op een cafetaria op 2 december 2023 is één van de twee overvallers na een klopjacht aangehouden. Hij is een 15-jarige jongen uit Almere. Vermoedelijk maakt hij ook deel uit van de groep overvallers.


    Fila-jas
    Na de overval op de telecomwinkel heeft de politie een jas van het merk Fila aangetroffen bij de Parijsbrug in Almere. Op de jas is DNA aangetroffen.

    Vragen

    • Wie maken deel uit van de groep overvallers?
    • Wie herkent een of meer van de overvallers?

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening