Ga naar content
Mijn buurt: 
Nijkerkerveen +5.0km
    Verander locatie

    Pinnen met gestolen pas - Neptunusplein - Amersfoort

    Een 88-jarige mevrouw wordt op donderdag 18 januari helaas opgelicht. De pinner met haar pas staat haarscherp op beeld. Wie is deze jongen?

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Update

    We deelden deze beelden eerder met blur omdat de verdachte mogelijk minderjarig is. Omdat hij niet is herkend of zichzelf heeft gemeld, tonen we de jongen nu herkenbaar.

    Omschrijving

    Donderdag 18 januari wordt omstreeks 19:40u de zoon van het 88-jarige slachtoffer door zijn moeder, in paniek, opgebeld. Haar pas zou zijn opgehaald omdat er fraude mee zou zijn gepleegd. De zoon voelt natuurlijk direct aan dat het niet goed is en dat hij meteen de pinpas moet blokkeren.

    Helaas was het kwaad al geschied en was al €1000 van de rekening afgeschreven. De koerier is vermoedelijk ook diegene die heeft gepind met de gestolen pas.De koerier die de pas op kwam halen had een licht getinte huidskleur, zwart krullend haar, was tussen de 165cm en 170 cm en zou mogelijk zwarte kleding dragen.

    Als de zoon bij zijn moeder is, blijken er ook kostbare en vooral dierbare sieraden mee te zijn genomen. Eén gouden armband, gouden collier, gouden zegelring met een zwarte steen en een zegelring met initialen “JJ”, wist deze oplichter te ontfutselen van het slachtoffer.


    Gelukkig zijn er beelden van de pinner, die pint met de pas van het 88-jarige slachtoffer. Wie is hij of waar verblijft hij mogelijk? Wellicht kunt u hem herkennen aan zijn haar of kleding. We laten hem nu nog onherkenbaar zien omdat hij mogelijk minderjarig kan zijn. Meld hij zichzelf niet? Dan zullen wij binnenkort de beelden herkenbaar tonen in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld.

    Vragen

    Wie is deze verdachte die op beeld is vastgelegd?

    Waar verblijft (mogelijk) deze verdachte?

    Video

    Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=VK2OiXcWAVw

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening