Ga naar content
Mijn buurt: 
alkmaar +5.0km
    Verander locatie

    Bankhelpdeskfraude – Europaboulevard – Alkmaar

    De politie zoekt een aantal mannen die in december vorig jaar en januari dit jaar na een babbeltruc voor ruim tienduizend euro aan spullen hebben gekocht met het geld van slachtoffers uit Heiloo, Castricum en Limmen. De politie houdt rekening met één dadergroep. Herkent u één of meerdere verdachten? Bel 0800-6070 of vul bijgaand tipformulier in.

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    De slachtoffers worden december 2023 en januari 2024 gebeld door zogenaamde bankmedewerkers. Er zouden problemen met hun rekeningen zijn. Het afgeven van een bankpas en pincode zou soelaas bieden. Het zogenaamde bankpersoneel haalt vervolgens bij meerdere slachtoffers de bankpassen en codes op.

    Dat doen ze ook bij een ouder echtpaar uit Heiloo. De man en vrouw krijgen op 2 januari jl. een telefoontje dat er iets mis zou zij met hun bank. De slachtoffers doen al hun bankspullen in een envelop, waarmee diezelfde dag nog in een speelgoedwinkel aan de Europaboulevard in Alkmaar wordt afgerekend.

    Vragen

    -Herkent u deze verdachten? Wellicht in combinatie met elkaar
    -Herkent u zichzelf in de beelden? Meld u z.s.m. bij de politie
    -Heeft u andere informatie over deze zaken?

    Neemt u dan contact op met de politie via bijgaand tipformulier of telefonisch via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Graag met vermelding van zaaknummer: 2024003362.

    Afbeeldingen

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening