Ga naar content
Mijn buurt: 
amsterdam +5.0km
    Verander locatie

    Explosies – Westerduinenstraat – Amsterdam

    De bewoners van een portiekwoning aan de Westerduinenstraat zijn in februari drie keer opgeschrokken door explosies. Ken of herken jij de verdachte(n)? Laat het ons weten. Op 7 februari vinden binnen een paar uur tijd twee explosies plaats: de eerste explosie rond 5.30 uur en de tweede rond 12.00 uur. In de nacht van zondag op maandag 19 februari vindt er in hetzelfde complex om 05.00 uur weer een explosie plaats.

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    7 februari, twee explosies
    Op het moment dat de eerste explosie plaatsvinden, zijn de bewoners thuis. Een enorme knal, direct gevolgd door oorverdovend glasgerinkel: het raam van het trappenhuis wordt door de explosie naar buiten geblazen. Het trottoir en de rijbaan ligt bezaaid met glasscherven. Ook de voordeuren op die etage, de wand van de meterkasten en het plafond raken zwaar beschadigd.

    Een paar uur later is het weer raak: rond 12.00 uur vindt een tweede explosie plaats op een andere verdieping. Hierbij is een voordeur zwaar beschadigd en in brand gevlogen. Ook in het trappenhuis is brand ontstaan.

    19 februari, weer raak
    Twaalf dagen later wordt op dezelfde etage weer een explosief tot ontploffing gebracht. De inmiddels nieuw geplaatste voordeur en kozijn raken hierdoor wederom zwaar beschadigd. De bewoners waren op dat moment niet meer in de woning aanwezig.
    Naast het politieonderzoek dat gericht is op de oorzaak van/aanleiding voor deze explosies, is er door de gemeente cameratoezicht geplaatst in de straat.

    Er zijn beelden die gemaakt zijn rond de tweede en derde explosie. Op die beelden zijn personen te zien die betrokken zijn.  Mogelijk gaat het om dezelfde persoon. De verdachte vlucht in beide gevallen op een fiets in de richting van de Hilversumstraat. Bekijk de beelden van de verdachte en van de schade die de explosie heeft aangericht.

    Weet jij iets? Deel het!
    Heb jij weet van eventuele conflicten of herken je de persoon op de beelden? Meld het dan bij de tiplijn: 0800-6070. Vind je het eng of spannend om iets te melden, weet dan dat je ook altijd anoniem of vertrouwelijk een melding kan doen. Maak dan gebruik van Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) of van het Team Criminele Inlichtingen. Dat is een afdeling getraind in het afschermen van tipgevers en informanten. Zij zijn erin gespecialiseerd om op onopvallende wijze informatie in te winnen en de tipgever te allen tijde te beschermen (088-661 77 34).

    Video

    Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=yKROWVY9W2w

    Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=syRNhmFwGog

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening