Ga naar content
Mijn buurt: 
Papekop +5.0km
    Verander locatie

    Oplichting - Rijnstraat - Woerden

    Een 86-jarige vrouw wordt op woensdag 17 januari helaas opgelicht en staat in alle vertrouwen zelfs haar trouwringen af. Wie is de koerier en pinner die haarscherp op beeld staat?

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    Rond 16:00 uur wordt het slachtoffer gebeld op haar huistelefoon. Een vrouwenstem vertelde dat er fraude met haar pinpas was gepleegd. Iemand zou haar oude pas ophalen en een nieuwe pas zou ze daarvoor terug krijgen.

    Het slachtoffer moest haar pinpas in een enveloppe stoppen, maar ook haar sieraden. Het slachtoffer stopt haar twee dierbare gouden trouwringen met de inscripties '25-12-1957 Bas' en '25-12-1957 Dicky', een goudkleurige ring met een donkerrood steentje en een goudkleurig kettinkje met een hangertje met een steentje daarin, dan ook in de enveloppe. Terwijl ze aan de lijn is met de oplichtster wordt er aangebeld.

    Een jongeman met krullend haar stond voor haar deur, noemt een code op die het slachtoffer eerder telefonisch door had gekregen, waarna de vrouw haar enveloppe afgeeft aan de jongeman. Helaas ging het hier niet om behulpzame jongen, maar om oplichters.

    Wij komen graag te weten wie de koerier en tevens pinner is. Heeft u informatie, dan ontvangen wij die graag. Dit kan gratis en anoniem via 0800-7000 of online via meldmisdaadanoniem.nl. De informatie kan u ook gratis doorgeven aan de politie via 0800-6070 of onderstaand tipformulier.

    Vragen

    Wie herkent de verdachte van de beelden?

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening