Ga naar content
Mijn buurt: 
Groenekan +5.0km
    Verander locatie

    Vernielingen begraafplaats – Floridadreef – Utrecht

    In Utrecht werden bijna honderd graven vernield op een begraafplaats aan de Floridadreef in het weekend van 4/5 mei en 11/12 mei. De politie doet onderzoek naar deze laffe daad. Iets gezien of gehoord dat van belang kan zijn? Of bezit jij camerabeelden uit de buurt? Deel dit met ons!

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    Twee weekenden vernielingen

    Zondag 5 en maandag 6 mei kwamen diverse meldingen bij de politie binnen over de vernielingen. Nabestaanden wiens geliefden op de rustplaats begraven liggen vertelden emotioneel dat verschillende graven zijn vernield. Foto’s en beeldjes zijn kapotgemaakt en grafstenen zijn omgeduwd. Naar schatting zijn er zeker negentig tot honderd graven vernield. Mogelijk is dit gebeurd tussen zaterdagmiddag 4 mei 15.00 uur en zondagmorgen 5 mei 10.00 uur.

    In het weekend van 11 en 12 mei kwamen er weer diverse meldingen binnen over vernielingen. Dit keer gaat het om rond de vijftien graven die zijn vernield. 

    Onderzoek

    De politie start een onderzoek en komt graag in contact met getuigen die iets hebben gehoord of gezien. Heeft u camerabeelden uit de buurt, bijvoorbeeld van een deurbelcamera of een dashboardcamera? Ook dan ontvangt de politie deze graag! Help mee om deze vandalen op te sporen.

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening