Ga naar content
Mijn buurt: 
Adriaan Goekooplaan, 's-Gravenhage +10.0km
  Verander locatie

  Team Beslaghuis Den Haag

  Bezoekadres

  Zichtenburglaan 240
  2544 EB Den Haag

  Postadres

  Postbus 264
  2501 CG Den Haag

  Telefoon

  0900-8844 (lokaal tarief)

  Politiebureau

  Openingstijden

  Wij zijn op maandag open van 10.00 - 16.00 uur. En van dinsdag t/m vrijdag van 08.00 - 16.00 uur.

  Als uw voertuig in beslag is genomen, wordt het naar ons gebracht. Als het voertuig wordt vrijgegeven, stuurt het Team Beslaghuis de te naam gestelde (kentekenhouder/eigenaar) een brief, waarin staat dat hij/zij een afspraak kan maken om het voertuig op te halen. Binnen tien dagen kan dit kosteloos, daarna wordt 17,50 euro per dag in rekening gebracht. U meldt zich bij de intercom van Zichtenburglaan 240, waarna u wordt doorverwezen naar de receptie van het Politie verzamelgebouw Zichtenburg in Den Haag.

  Toelichting

  Als u het voertuig komt ophalen moet u verschillende papieren kunnen overleggen.

  U bent de eigenaar van het voertuig:
  Een geldig legitimatiebewijs (rijbewijs)
  Kentekenpapieren
  Sleutels van het voertuig

  De eigenaar van het voertuig is een bedrijf:
  Uittreksel Kamer van Koophandel
  Machtiging
  Kopie geldig legitimatiebewijs van de machtiginggever
  Een geldig legitimatiebewijs van degene die het voertuig komt ophalen
  Een geldig rijbewijs (van degene die het voertuig komt ophalen)
  Kentekenpapieren
  Sleutels van het voertuig
  Een gemachtigde komt het voertuig ophalen

  Machtiging van de eigenaar
  Kopie geldig legitimatiebewijs van de machtiginggever
  Een geldig rijbewijs (van degene die het voertuig komt ophalen)
  Kentekenpapieren
  Sleutels van het voertuig

  Er zijn een aantal situaties, waarin u niet direct uw voertuig kunt meenemen
  U heeft openstaande boetes, waarbij het voertuig buiten gebruik is gesteld. U moet eerst de boetes betalen bij een politiebureau (dit is niet mogelijk bij Bureau Zichtenburg).
  Uw rijbewijs is ingevorderd, voor het rijden onder invloed of een overtreding van de maximumsnelheid. Hiervoor geldt dat eerst een Kennisgeving van Ontvangst (bewijs dat het rijbewijs is ingeleverd) getoond moet worden, voordat het voertuig wordt vrijgegeven. Zolang u niet beschikt over een geldige rijbevoegdheid is het niet toegestaan als bestuurder op te treden en zult u iemand mee moeten nemen die wel een geldige rijbevoegdheid heeft.
  Uw voertuig is teruggevonden na diefstal en veilig gesteld op Bureau Zichtenburg voor sporenonderzoek.
  Uw voertuig is betrokken bij een aanrijding en wordt op last van de Technische en Ongevallen Dienst naar Bureau Zichtenburg overgebracht voor reconstructie en technisch onderzoek
  Uw voertuig is in beslag genomen op last van de Officier van Justitie. In dit geval krijgt u een brief, waarin u wordt gevraagd om binnen zeven dagen alle persoonlijke goederen uit het voertuig te halen.
  Wanneer uw voertuig technische gebreken heeft en het niet is toegestaan gebruik te maken van de openbare weg. Na vrijgave van het voertuig kunt u de hulpdienst van uw verzekeraar inschakelen. Die stuurt een bergingsbedrijf om uw voertuig te transporteren. Dat is gemachtigd om uw voertuig op te halen, zodat u zich niet bij het Politie Verzamelgebouw Zichtenburg hoeft te melden. Het verhelpen van technische gebreken of storingen van uw voertuig is niet toegestaan bij Politie Verzamelgebouw Zichtenburg.

  Sleep- en stallingskosten
  In sommige gevallen moet u om het voertuig terug te krijgen stallingkosten betalen. U kunt alleen met pin betalen. Hieronder vindt u een actuele samenvatting van de meest voorkomende sleep- en stallingkosten:

  • Invordering rijbewijs: 1e dag 106 euro, resterende dagen 17,50 euro
  • Buitengebruikstelling openstaande boetes: 1e dag 150 euro, resterende dagen 14 euro
  • Veilig stellen van het voertuig, dat wil zeggen uw voertuig is teruggevonden na diefstal of na een inbraak of vandalisme: sleepkosten 102,10 euro. De eerste 10 dagen stalling zijn kostenvrij, hierna betaalt u 17,50 euro per dag. In sommige gevallen is het mogelijk deze sleepkosten bij uw verzekering te declareren.

  Fietsdepot Haaglanden

  Als u wilt weten of uw gestolen fiets is teruggevonden, kunt u terecht bij het Fietsdepot Haaglanden, Junostraat 24 in Den Haag. Hier worden teruggevonden gestolen fietsen naartoe gebracht en door de gemeente verwijderde fietsen verzameld. Meer informatie op www.fietsdepothaaglanden.nl.