Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Explosie beschadigt pand; ook schoten gelost

Gepubliceerd op:

Den Haag - Een pand aan de Laan van Haamstede is zondagochtend 18 april beschadigd geraakt door een explosie. Op de locatie zijn meerdere kogelinslagen en hulzen aangetroffen. Zover bekend is er niemand gewond geraakt. De politie doet uitvoerig (sporen)onderzoek en is op zoek naar getuigen.

Rond 03.30 uur ontving de politie de melding van een explosie op de Laan van Haamstede en dat hierbij een pand beschadigd was geraakt. Vlak na de explosie zou een voertuig hard zijn weggereden in de richting van de Hornbach. Op de locatie constateerden agenten dat er op het pand en op een auto in de straat schoten zijn gelost. Direct is een deel van de Laan van Haamstede afgezet voor onderzoek. 

Iets later in de ochtend troffen agenten enkele kilometers verderop op de Rijswijkse Landingslaan een brandende auto aan. De politie onderzoekt of deze auto te maken heeft met de explosie op de Laan van Haamstede.

Getuigen gezocht
De politie komt graag in contact met mensen die iets gezien of gehoord hebben rond 03.30 uur op de Laan van Haamstede. Was u getuige of beschikt u over videobeelden? Neemt u dan contact op met de recherche via 0900-8844 of anoniem met M 0800-7000.