Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie verricht aanhoudingen dankzij burgernetdeelnemer

Laatst gewijzigd op:

Purmerend - De politie heeft zaterdagavond een 16-jarige jongen uit Zuidoostbeemster en een 18-jarige man uit Purmerend aangehouden op verdenking van diefstal met geweld. Een rode bromfiets was de buit en er raakte niemand gewond.

Aanhouding politieagent handboeien

Rond 19.45 uur zat het 15-jarige slachtoffer uit Purmerend, met de rode bromfiets, nabij het winkelcentrum de Weidevenne te wachten op een vriend. Tijdens het wachten werd hij door een jongeman aangesproken. De jongeman wilde graag even achterop de bromfiets en het slachtoffer ging hiermee akkoord. Na enkele minuten gereden te hebben, bracht de Purmerender de bromfiets tot stilstand en zag dat de jongeman iets uit zijn tas pakte. Het leek volgens het slachtoffer op een vuurwapen en onder bedreiging hiervan moest hij de bromfiets afstaan. Zijn belager ging er daarna vandoor in de richting van het station en het slachtoffer alarmeerde de politie.

Burgernet en aanhoudingen

De gealarmeerde politieagenten maakten een zoekslag in de omgeving, maar troffen in eerste instantie niets aan. Via Burgernet werden bewoners gevraagd de politie te helpen bij de zoekactie. Daar reageerde een oplettende deelnemer op. Deze burgernetdeelnemer vertelde dat twee personen met een bromfiets liepen over de Van der Hoekstraat in Zuidoostbeemster en dat de bromfiets werd geparkeerd in de tuin van een woning. De politie trof daar uiteindelijk de twee tieners aan en hield hen aan. Bij geen van de jongemannen werd een vuurwapen aangetroffen, maar een van de verdachten had wel een mes en vals geld op zak. Het geld en het mes werden in beslag genomen. De geparkeerde bromfiets bleek inderdaad de gestolen bromfiets te zijn en werd ook meegenomen. 
2021082602