Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Motorrijder gewond na ongeval

Gepubliceerd op:

Heijningen - Zondagmiddag 25 april kwam er omstreeks 14.30 uur een melding binnen bij de hulpdiensten dat er een ongeval had plaatsgevonden op de A59 ter hoogte van Heijningen. Twee motorrijders zouden betrokken zijn bij het ongeval.

Hulpdiensten gingen snel ter plaatse. Eén van de motorrijders, een 55-jarige man uit Ammerzoden, is naar het ziekenhuis vervoerd. Hij liep (onbekend) letsel op. De andere motorrijder, een 46-jarige man uit Amsterdam, had geen letsel of schade.

 

Oorzaak

De oorzaak van het ongeval is vermoedelijk dat de motorrijder uit Amsterdam moest remmen. De man uit Ammerzoden hield niet voldoende afstand en tikte het achterwiel van zijn voorganger aan. Die kon zijn motor nog rechtop houden, maar de 55-jarige man kwam ten val. Hij bleek geen geldig rijbewijs te bezitten. Tegen hem wordt daarvoor proces-verbaal opgemaakt. Ook krijgt hij bekeuringen voor het niet voldoende afstand houden en het veroorzaken van gevaar of hinder voor andere weggebruikers.

Door de politie zijn verschillende getuigen van het ongeval gehoord. In een personenauto zaten kinderen die het ongeval hadden zien gebeuren en daar erg van geschrokken waren. Zij kregen een traumabeertje van de agenten.