Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Onderzoek naar conflict in Vught draait volop

Gepubliceerd op:

Vught - Na het conflict van gisterenmiddag aan de Wederiksingel heeft zich nog altijd geen slachtoffer bij ons gemeld. De drie verdachten die gisteren op de A12 werden aangehouden zitten nog vast. Zij zullen vandaag verhoord worden. Het zijn drie mannen van 21 en 23(2) jaar uit ’s-Gravenhage.

Politieauto

Conflict

Rond 15.00 uur gisterenmiddag kregen we door dat er een conflict had gespeeld tussen meerdere personen aan de Wederiksingel waarbij mogelijk ook zou zijn geschoten en iemand gewond was geraakt. Toen collega’s ter plaatse kwamen was er niemand meer aanwezig. Het incident riep de nodige vraagtekens op waarop we een onderzoek zijn gestart. In de omgeving van de Wederiksingel en de Madeliefstraat werd uitgebreid sporen onderzoek gedaan. Daarnaast hebben we met getuigen en buurtbewoners gesproken en werden verschillende camerabeelden opgevraagd en uitgekeken. Daaruit bleek dat er na het incident twee personenauto’s waren weggereden. Een van die auto’s werd later op de A12 gesignaleerd. Na het negeren van een stopteken en een korte achtervolging eindigde de auto van de verdachten in de vangrail. De verdachten werden door de collega’s van de Landelijke Eenheid aangehouden.  Alle drie de verdachten zijn inmiddels aan onze recherche overgedragen voor verder onderzoek.

Onderzoek

Het onderzoek naar het conflict is nog volop bezig, daarin wordt ook onderzocht of er nu daadwerkelijk is geschoten. We weten dat er een jongeman gewond is geraakt nadat hij in het gezicht is geslagen. Hij is gewond de buurt is ingelopen en naar hem zijn we nog steeds op zoek. Ook naar de andere auto wordt nog gezocht.

Neem contact op

We willen uiteraard nog steeds heel graag met het slachtoffer spreken en hopen dat hij alsnog contact met ons opneemt. Zijn kant van het verhaal kan ons meer duidelijkheid geven in het onderzoek. Ook de oproep voor de buurt blijft staan: Heeft u zaterdagmiddag een jongeman van begin 20, met een licht getinte huidskleur in een donker trainingspak met blauwe tinten gewond door de straat zien lopen en hebben wij nog niet met u gesproken? Laat het ons dat weten via 0900-8844. Of heeft u andere belangrijke informatie voor ons? We horen het graag! Alle informatie is welkom.