Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Update onderzoek vergisontvoering

Laatst gewijzigd op:

Cruquius - Update 12 augustus: Met de 56-jarige Hoofddorper, die per vergissing was ontvoerd, gaat het naar omstandigheden redelijk.

afzetten, afzetting, lint, politielint, afzetlint, politieagente, amsterdam, Foto: Korpsmedia / Jeroen Stoops

Hij en zijn familie willen alle mensen bedanken die hebben meegedacht in deze zaak. Zij voelen zich gesteund door al het medeleven dat de afgelopen dagen is getoond. Zij hebben aangegeven deze heftige gebeurtenis in alle rust en privacy te willen verwerken.

Het rechercheteam zet het onderzoek naar de vergisontvoering voort.  

________________________________

Persbericht van 11 augustus:

Ontvoerde Hoofddorper terecht!

De ontvoerde 56-jarige Hoofddorper is in de nacht van dinsdag op woensdag om 00.45 uur aangetroffen in de Assendelftstraat in Delft. Hij bleek uit de auto gezet te zijn door de ontvoerders.

De man is door de ontvoerders mishandeld en werd afgelopen nacht direct naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. Zijn familie werd in kennis gesteld en de Hoofddorper is inmiddels herenigd met zijn familie.

Met man en macht is sinds donderdag naar de man gezocht. Het terugvinden van het slachtoffer had grote prioriteit binnen politie en OM. Meer dan 100 collega’s uit verschillende teams, rechercheurs en diverse specialisten uit meerdere eenheden, zijn dag en nacht bezig geweest om het slachtoffer zo snel mogelijk veilig thuis te krijgen. 

De politie doet uitgebreid onderzoek in Delft en heeft afgelopen nacht ook in Gouda sporenonderzoek gedaan. De massale media-aandacht en de hulp en het meedenken vanuit de samenleving heeft het onderzoek geholpen. De politie en het OM willen iedereen daarvoor bedanken.

Het onderzoek wordt voortgezet. De 6 verdachten die vast zitten moeten op 18 augustus voor de raadkamer van de rechtbank verschijnen. In verband met het onderzoek naar overige verdachten worden op dit moment geen extra mededelingen gedaan.