Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Twee verdachten van diefstal aangehouden

Gepubliceerd op:

Achtmaal - Na de diefstal van diverse containers op donderdag 12 augustus 2021, zijn er later die dag twee verdachten aangehouden voor de diefstal.

Aanhouding

Rond 05.00 uur kwam de eigenaar van een bedrijf aan de Van Lanschotstraat erachter dat er diverse ijzeren containers van zijn terrein gestolen waren. Na het uitlopen van de camerabeelden zag hij dat de containers in een auto geladen werden. Volgens kennissen van de eigenaar zou de verdachte dit al vaker hebben gedaan en zodoende ging de eigenaar langs het adres van de verdachte. Daar zag hij, vermoedelijk, zijn containers staan, die in een vrachtwagen werden geladen. Met deze informatie ging de man naar de politie.

Agenten zijn donderdagmiddag langs gegaan bij de 28-jarige verdachte en troffen inderdaad de vrachtwagen met containers aan. De verdachte was al weggelopen maar agenten hadden hem snel te pakken. De man werd aangehouden voor diefstal en heling. Een tweede persoon, een 33-jarige man is later ook aangehouden, ook voor diefstal en heling. Uit onderzoek zal moeten blijken wat de betrokkenheid is geweest van de twee mannen.