Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie houdt man uit België aan voor woningoverval in Bladel

Gepubliceerd op:

België / Bladel - Halverwege de nacht van zondag op maandag 12 juli dit jaar kreeg de politie een melding dat de bewoner van een huis aan het Albrecht Rodenbachplein thuis was beroofd. De twee daders gingen er gelijk vandoor. Vandaag is een 30-jarige man uit België overgeleverd.

Aanhouding verdachte handboeien logo daglicht

Woningoverval
De daders wisten aan het begin van de nacht de woning binnen te komen. Ze overmeesterden de bewoner en mishandelden hem. De mannen doorzochten de hele woning en daaruit namen ze onder andere geld, enkele sloffen sigaretten en een horloge mee. Ze gingen er vervolgens vandoor en lieten de bewoner achter. Het slachtoffer wist alarm te slaan en de gealarmeerde politie startte direct een onderzoek naar de daders.

Auto
De auto van het slachtoffer werd ook buit gemaakt. De recherche heeft toen het kenteken in het ANPR-systeem gezet. Automatische kentekenplaatherkenning is een techniek die gebruik maakt van optische herkenning om kentekenplaten te kunnen lezen op voertuigen. Dan gaat er bij de politie een melding af als het voertuig langs een ANPR-camera rijdt en dan kunnen agenten actie ondernemen. Dat gebeurde ook in deze zaak.

Het voertuig van het slachtoffer werd gespot in België en de verdachte zat op dat moment in de auto. Hij werd aangehouden en vandaag wordt hij bij de grens overgeleverd aan de recherche in Eindhoven. Het onderzoek naar de tweede verdachte loopt nog.