Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Vier aanhoudingen na schietincident Klepperdans

Laatst gewijzigd op:

Capelle aan den IJssel - De politie heeft vandaag rond 03:00 uur vier mannen uit Capelle aan den IJssel aangehouden, na een melding van een ruzie en het horen van en harde knal aan de Klepperdans in Capelle aan den IJssel. Bij het viertal (drie 18-jarigen en één 22-jarige) wordt een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. De politie doet verder onderzoek naar het incident.

Foto: Nieuws op Beeld

Rond 02:45 uur krijgt de politie melding van een ruzie op de Klepperdans in Capelle aan den IJssel, waarbij mogelijk geschoten is. De vier verdachten zijn snel na het incident in een auto gesprongen en weggereden. De politie zet de auto erg kort erna stil op de Capelseweg. Daar wordt het viertal met een Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten aangehouden. Bij hen wordt een vuurwapen aangetroffen. Het vuurwapen is in beslag genomen.

Later vindt de politie op straat, met de inzet van een speurhond, een huls op de Klepperdans. Er blijkt inderdaad geschoten te zijn. De politie doet sporenonderzoek, onder andere op het vuurwapen en de huls, en spreekt met getuigen om een goed beeld te krijgen van wat er zich precies heeft afgespeeld op de Klepperdans. Mocht u meer informatie hebben, of beschikt u over camerabeelden die de politie kan gebruiken in het onderzoek? Neem dan contact op met de politie.

Bekend met vuurwapenbezit?

Wie weet heeft van het bezit van een vuurwapen kan hierover vertrouwelijk tippen bij het Team Criminele Inlichtingen (TCI) van de politie. Door informatie te delen bij het speciale team, dat getraind  is in het vertrouwelijk inwinnen van informatie en het afschermen van informanten, worden tipgevers met maximaal 750,- euro beloond, afhankelijk van het soort wapen dat aangetroffen wordt. Heeft u informatie over een vuurwapen dan kunt u bellen met het daarvoor speciale nummer: 06-33236432.

Bel met Team Criminele Inlichtingen

088 - 661 77 34