Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Explosie bij woning Talmastraat Amsterdam-Zuid

Gepubliceerd op:

Amsterdam - In de nacht van donderdag 19 augustus op vrijdag 20 augustus heeft een explosie plaatsgevonden bij een woning aan de Talmastraat in Amsterdam-Zuid. Deze explosie is vermoedelijk veroorzaakt door een molotovcocktail. Er is vooralsnog geen verdachte aangehouden. De recherche is op zoek naar getuigen en beeldmateriaal.

Rond 00:15 uur komt er een melding bij de politie van een brand bij een woning aan de Talmastraat. Als agenten ter plaatse komen blijken een aantal ramen van de woning te zijn beschadigd. Ook is een voertuig buiten de woning door de explosie beschadigd. Op het moment van de explosie waren er bewoners aanwezig in de woning. Niemand is gewond geraakt.

Medewerkers van de brandweer, Team Explosieven en Verkenning Eenheid (TEV), Explosieven en Ontruimingsdienst (EOD) en Forensische Opsporing (FO) zijn ter plaatse gegaan en hebben onderzoek gedaan.

Heeft u informatie? 

De recherche zoekt in het kader van het onderzoek nog getuigen en beeldmateriaal. Bent u getuige geweest van de explosie, heeft u beelden van het incident (bijvoorbeeld dashcambeelden van auto’s) of heeft u andere informatie? Neem contact op via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.