Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Man aangehouden na schietincident Zuidplein

Gepubliceerd op:

Rotterdam - Politieagenten hebben dinsdag 24 augustus een 22 jarige Rotterdammer aangehouden naar aanleiding van een schietincident dat zaterdag 15 mei heeft plaats gevonden op de loopbrug van het Zuidplein in Rotterdam.

Twee agenten houden man in gebouw aan

Die middag vond er op klaarlichte dag een schietpartij plaats op de loopbrug gelegen tussen het Ikazia ziekenhuis en het winkelcentrum Zuidplein. Op dat moment was het druk met (winkelend) publiek op -en rondom de loopbrug en het winkelcentrum. Hierdoor ontstond er tijdens de schietpartij veel paniek onder het aanwezige publiek. Bij de schietpartij raakte één omstander licht gewond door de rondvliegende kogels. De politie spreekt van geluk dat er niet nog meer gewonden zijn gevallen.

Er is direct een onderzoek ingesteld naar dit incident en er werden getuigen gehoord en camerabeelden veilig gesteld. Het onderzoek leidde uiteindelijk naar de genoemde verdachte, maar daarmee is het nog niet klaar. Het team dat deze zaak onderzoekt hoopt en verwacht nog meer aanhoudingen te kunnen verrichten.