Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

‘Thuis’coffeeshop gesloten na tips omwonenden.

Gepubliceerd op:

Purmerend - Naar aanleiding van diverse tips heeft de politie woensdag een onderzoek ingesteld in de Canberrastraat. De tips gingen over de aanloop bij een woning, waarbij werd vermoed dat drugs werden verkocht.

De woning is in observatie genomen waarbij inderdaad het een komen en gaan van mensen was. Bij een gecoördineerde actie is een drietal kopers aangehouden, die daadwerkelijk softdrugs bleken te hebben gekocht.   

Naar aanleiding van deze constatering is door de politie de woning betreden. De bewoners, een 31-jarige man en een 23-jarige vrouw, zijn aangehouden en in de woning is een onderzoek ingesteld. Er zijn verschillende voorraadbussen aangetroffen met diverse soorten wiet. Naast de handelsvoorraad, bijna 200 gram wiet, is ook een bedrag van  ruim € 13.000,-- inbeslaggenomen.

De verdachten zijn inmiddels in verzekering gesteld en worden verhoord. De officier van justitie zal beslissen wat de volgende stappen zijn qua vervolging. Ook wordt een rapportage aangeboden aan de burgemeester over de activiteiten in de woning.

2021013267