Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Twee agenten en een verdachte gewond geraakt bij schietincident Dordrecht

Laatst gewijzigd op:

Dordrecht - Bij een schietincident op de De La Reystraat in Dordrecht zijn woensdagavond 25 augustus drie mensen gewond geraakt. Twee van de drie slachtoffers zijn agenten. Het derde slachtoffer is ook verdachte. Ze zijn allemaal naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Nieuws Op Beeld

Kort voor negen uur kwam er bij de politie een melding binnen dat op de Christiaan de Wetstraat in Dordrecht door een aantal personen overlast werd veroorzaakt. Zij waren tegen auto’s aan het schoppen, aan het schreeuwen en gooiden spullen tegen deuren aan.

Schietincident
Wat er precies is voorgevallen vanaf het moment dat de agenten ter plaatse komen tot het moment dat het schietincident begint wordt onderzocht. Duidelijk is dat er geschoten is. Daarbij zijn twee agenten en een verdachte gewond geraakt.

Ziekenhuis
Terwijl het toegesnelde ambulancepersoneel bezig was met hulpverlening aan de gewonde politiemannen, is in de omgeving door andere eenheden een grote zoektocht gestart naar de verdachten. Eén van de verdachten werd gewond aangetroffen op De la Reystraat. Hij is aangehouden en voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Twee andere mannen zijn ook aangehouden. Zij zitten vast op het bureau en worden gehoord.

De omgeving van de Christiaan de Wetstraat, de Toulonselaan en de La Reystraat is groot afgezet voor het sporenonderzoek. De forensische opsporing van de eenheid Den Haag is ter plaatse. Met getuigen die het incident hebben meegekregen gaat het onderzoeksteam in gesprek.

Rijksrecherche start onderzoek
Omdat er ook door de politie is geschoten start de Rijksrecherche onder leiding van het Openbaar Ministerie Rotterdam een onderzoek. Dat onderzoek moet antwoord geven op de vraag wat zich precies heeft afgespeeld en wie daarin welke rol had.

Informatie
Voor het onderzoeksteam is alle informatie van belang. Heeft u iets gezien of gehoord, beschikt u over camerabeelden van het incident? Laat dit dan weten aan het onderzoeksteam. U geeft informatie door via het telefoonnummer 0900-8844, of online in het tipformulier.