Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie onderzoekt explosie op boot nabij Kropswolde

Laatst gewijzigd op:

Kropswolde - Woensdagmiddag 4 augustus vond er een explosie plaats op een plezierjacht op het Drentsche Diep (Strandweg) nabij Kropswolde. Meerdere personen raakten hierbij gewond. De politie onderzoekt hoe de explosie plaats heeft kunnen vinden.

De melding van de explosie kwam rond 13:45 uur bij de hulpdiensten binnen. Politie, brandweer, ambulance en het MMT spoedden zich naar de plaats van het incident. Meerdere omstanders waren hier al bezig met de eerste hulpverlening. Zes personen raakten bij de explosie gewond. Vier personen raakten zwaargewond, twee personen raakten lichtgewond. Alle gewonden zijn naar het ziekenhuis overgebracht om daar aan hun verwondingen te worden behandeld.

Slachtofferhulp

Meerdere omstanders hebben de explosie zien gebeuren. Voor iedereen die daar behoefte aan heeft is slachtofferhulp beschikbaar. Slachtofferhulp is te bereiken via het telefoonnummer 0900-0101.

Onderzoek

De politie doet (forensisch) onderzoek naar hoe de explosie heeft kunnen gebeuren. Hebt u informatie die voor ons onderzoek van belang kan zijn? Deel uw informatie via 0900-8844 of via het online formulier onderaan deze pagina.

------------

Update donderdag 5 augustus

Bij het ongeval zijn in totaal zes mensen gewond geraakt. Zij komen allen uit de gemeente Midden-Groningen. Het gaat om twee mannen (64 & 29), een vrouw (28) en drie minderjarige kinderen. Alle zes de slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht, een van de kinderen in zeer kritische toestand. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval, zo zal de boot forensisch worden onderzocht en worden getuigen en betrokkenen gehoord. Dit onderzoek dient uitvoerig en zorgvuldig te gebeuren en zal daarom enige tijd in beslag nemen.