Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Zes aanhoudingen in Gouda na ontvoering in Cruquius; getuigen gezocht

Laatst gewijzigd op:

Cruquius - Donderdagavond 5 augustus zijn in de omgeving van het Vogelplein in Gouda zes mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een ontvoering eerder die avond op de Spaarneweg in Cruquius. De verdachten zijn drie mannen uit Rotterdam (22, 22 en 30 jaar oud), een 31-jarige man uit Zwijndrecht, een 33-jarige man uit Dordrecht, en een man van 30 jaar oud zonder bekend woonadres. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Hun betrokkenheid wordt verder onderzocht.

Donderdag kwamen rond 18:00 uur meerdere meldingen binnen van een mogelijke ontvoering aan de Spaarneweg in Cruquius. Een 56-jarige man uit Hoofddorp zou daar door een aantal personen uit een auto zijn getrokken. Hij werd meegenomen in een rode Mercedes Vito-bus voorzien van imperiaal in de richting van de N201. De politie is direct een zoekactie gestart. Al snel kwamen agenten een aantal mogelijke betrokkenen op het spoor en hielden hen in Gouda aan. Het slachtoffer van de ontvoering is helaas niet gevonden en wordt nog vermist.

Getuigen en beeldmateriaal gezocht
De recherche doet verder onderzoek naar de ontvoering en zoekt getuigen. Heeft u rond 18:00 uur de ontvoering en/of de betrokkenen gezien in de omgeving van de Spaarneweg in Cruquius? Heeft u na de ontvoering de rode Mercedes Vito-bus, die voorzien was van een imperiaal, zien rijden? Heeft u informatie over het 56-jarige slachtoffer en/ of over zijn verblijfplaats? Of heeft u andere informatie over deze ontvoering? Neem dan contact op via telefoonnummer 0900-8844 of deel uw tips anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Ook is de politie op zoek naar camerabeelden. Heeft u een camera in de omgeving van de Spaarneweg in Cruquius of in de omgeving van het Vogelplein in Gouda en mogelijk beelden van de verdachten? Of heeft u een dashcam en heeft u rond 18:00 uur in de omgeving van Cruquius gereden of daarna in de richting van Gouda? Dan vragen wij u ook contact met ons op te nemen. U kunt uw tips of beelden ook sturen via onderstaand tipformulier.