Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Opnieuw verdachte gearresteerd in onderzoek Schouwen

Laatst gewijzigd op:

Burgh-Haamstede - Op een camping aan de Maireweg is maandagmorgen 9 augustus een jongen (16) aangehouden voor een beroving van een fiets. Deze zaak maakt vermoedelijk onderdeel uit van een reeks geweldsincidenten op Schouwen. De politie is blij met de vele tips en meldingen, die de afgelopen dagen zijn ontvangen. Zij blijft nog steeds op zoek naar beelden van deze incidenten.

De aangehouden jongen is woonachtig in Abbenbroek en verbleef op de camping. Hij is voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht en wordt maandag verhoord. Hij wordt verdacht van een beroving van een fiets woensdagmorgen vroeg 4 augustus aan de Rampweg in Renesse. Daar werd rond 1.30 uur een jongen (17) uit het Duitse Ratingen beroofd. De politie onderzoekt of hij betrokken is geweest bij de anderen geweldsincidenten.

Voorgeleiding

Ondertussen hebben zich nog vijf slachtoffers gemeld bij de politie in Barneveld, Goes, Renkum, Roermond en Valkenswaard. Vier mensen zeggen dat zij zijn mishandeld. Een andere jongeman is ook van zijn fiets beroofd. De politie onderzoekt of deze feiten met de eerdere reeks ernstige geweldsincidenten te maken hebben. De drie jongeren, die zaterdag werden gearresteerd, zitten nog vast. Zij worden dinsdag voor de rechter-commissaris geleid.

Heb je beelden van deze incidenten?

De politie blijft op zoek naar foto's, filmpjes of bewakingsbeelden van deze incidenten. Je kunt beeldmateriaal uploaden via het tipformulier. Wil je ook aangifte doen of heb je meer informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Bel je liever anoniem, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000). Vermeld voor een snelle informatieverwerking het dossiernummer: 2021208695.