Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Getuigen gezocht nachtelijke woningoverval bejaard echtpaar

Gepubliceerd op:

Leiden - Een bejaard echtpaar is in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 december overvallen in hun eigen woning. Dit gebeurde op het Schaepmanplein in Leiden. Het gaat om een 84-jarige vrouw en een 88-jarige man. De politie is op zoek naar getuigen.

Getuigen, getuigenverklaring, gesprek, nabijheid, Foto: Korpsmedia politie

Rond 5.45 uur ontving de politie een melding van een woningoveral op het Schaepmanplein. Agenten gingen direct ter plaatse. Eén of eventueel meerdere daders zouden al sinds 04.00 uur in de woning zijn geweest op zoek naar een goede buit. Hierbij is de 84-jarige bewoonster woordelijk bedreigd. Rond 5.30 uur is de woning door de verdachte(n) verlaten. Er is niemand gewond geraakt, maar het echtpaar is zeer geschrokken.

Signalement
De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen. Het signalement van de verdachte die de bewoonster heeft bedreigd is als volgt:

  • Donkere huidskleur
  • Stevig postuur
  • Rond 1.70/1.75 meter lang
  • Zwart leren mondkapje
  • Zwarte jas/zwarte kleding

Getuigenoproep
Heeft u iets gezien of gehoord, of eventuele camerabeelden van het Schaepmanplein en omgeving tussen 03.45 uur en 05.45 uur vannacht? Dan komt de politie graag in contact. U kunt hiervoor bellen met 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Wees alert
Tijdens de donkere herfst- en wintermaanden zijn mensen vaker de dupe van overvallen. Op de website van de politie staan tips en informatie over wat te doen bij een overval en hoe u voorzorgsmaatregelen kunt nemen. Meld opvallend gedrag binnen en buiten een woning altijd direct via het alarmnummer 112. Denk daarnaast altijd aan uw eigen veiligheid. Kijk voor meer informatie op: https://www.politie.nl/informatie/zo-verkleint-u-de-kans-op-een-woningoverval.html

 

Bel met de politie

0900-8844