Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Onderzoek in woning naar relevante sporen in zoektocht naar vermiste Ercan Öztürk

Laatst gewijzigd op:

Deventer - In de zoektocht naar de vermiste 29-jarige Ercan Öztürk gaat de politie vandaag samen met het Landelijk Team Opsporen, Bergen en Identificeren (LTOBI) een woning onderzoeken aan de Zevenbergenstraat in Deventer.

Uit het onderzoek komt naar voren dat er mogelijk relevante sporen zijn in deze woning. Deze eventuele sporen kunnen te maken hebben met de vermiste EO.

Na de zoeking in Schalkhaar gaat het onderzoek naar de, sinds maart 2021, vermiste 29-jarige Ercan Özturk uit Apeldoorn gaat nog steeds door.

Onderzoek
Ercan Özturk is zondag 28 maart 2021 in de loop van de middag uit zijn woning in Apeldoorn vertrokken en is daar niet teruggekeerd. De politie is een onderzoek gestart, dit heeft helaas nog niet geleid tot de verblijfplaats/aantreffen van de man. Een woning in Deventer is enkele dagen na de verdwijning nauwkeurig onderzocht. Maandag 13 december heeft het onderzoeksteam de hele dag gezocht in een bosperceel in Schalkhaar. Dit naar aanleiding van een anonieme tip. De zoektocht heeft niet opgeleverd.

De politie gaat door met het onderzoek naar de vermiste Ercan Özturk. We houden nog steeds meerdere scenario’s open, maar naar mate de tijd verstrijkt is de kans groter dat de man niet meer in leven is en dat er sprake is van een levensdelict. De afgelopen tijd hebben we door onderzoek inzichtelijk proberen te maken of hebben we een tijdlijn kunnen maken waar de vermiste man het laatst is geweest nadat hij zijn woning heeft verlaten. Het is daarom belangrijk dat mensen die meer informatie hebben, hoe klein dan ook, dit met ons delen.

Getuigen
Alle informatie die het onderzoeksteam binnenkrijgt wordt onderzocht in de hoop Ercan Özturk te vinden. Hij of zij kan belangrijke informatie hebben die het onderzoeksteam verder kan helpen. Dat kan uiteraard anoniem via Team Criminele Inlichtingen (TCI) 06-84342029.

Heeft u meer informatie die kan leiden tot het vinden van de vermiste Ercan Özturk of heeft u andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met het rechercheteam op 0900-8844 of via de tiplijn 0800 - 6070. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook kunt u anoniem bellen met het Team Criminele Inlichtingen op 06-84342029.

Anoniem contact met Team Criminele Inlichtingen
Als een van de weinige afdelingen binnen de politie, mag het TCI de identiteit van haar bronnen afschermen. Voor uw veiligheid, zijn uw personalia enkel bekend binnen het TCI. Uw personalia worden niet gedeeld met anderen binnen en buiten de politie.

^SP