Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Ruim 500 kilo zwaar vuurwerk in kelderbox

Laatst gewijzigd op:

Doetinchem - In een kelderbox van een woning aan de Kommedwarssteeg in Doetinchem is woensdagmiddag na politieonderzoek 545 kilo zwaar, professioneel vuurwerk aangetroffen. Eén man werd aangehouden. Het gaat om een bewoner van het appartementencomplex.

Het vuurwerk is door een gespecialiseerd bedrijf meegenomen en zal worden vernietigd. Er werden onder meer cobra’s en professioneel siervuurwerk in dozen aangetroffen. De kracht van dit vuurwerk is gigantisch en de schade is enorm als het misgaat. Met de opslag zijn bewoners van het complex ernstig in gevaar gebracht.

Hoge prioriteit

De aanpak van het illegale vuurwerk heeft hoge prioriteit. De politie voert veel (grens)controles uit. Dit doen we samen met partners als de Inspectie Leefomgeving en Transport en het Openbaar Ministerie. Daarnaast krijgen we tips over illegaal vuurwerk. Die onderzoeken we en we handelen snel als het vermoeden bestaat dat iemand illegaal vuurwerk in bezit heeft. Dit jaar (2021) heeft de politie al tienduizenden kilo’s  meer illegaal vuurwerk in beslag genomen dan afgelopen jaar (2020).

Zowel het transport, de opslag en het afsteken van het zware vuurwerk is levensgevaarlijk. Heb je vermoedens van vuurwerkopslag in je omgeving? Meld dit altijd bij de politie. Melden kan via 0900-8844 of volledig anoniem via 0800-7000. 

^SV 2021581710