Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Update: drie gewonden na steekincident

Gepubliceerd op:

Den Haag - De hulpdiensten kregen donderdagmiddag 16 december rond 13.45 uur een melding van een steekincident aan de Lange Beestenmarkt. Agenten troffen drie gewonden aan, waarvan er twee met verwondingen zijn vervoerd naar het ziekenhuis. Hulpverleners, waaronder een Mobiel Medisch Team, verleenden direct hulp. De politie hield in eerste instantie drie mannen uit Den Haag aan, echter zijn zij later heengezonden. De politie is nog dringend op zoek naar twee verdachten en roept getuigen op zich te melden.

Aanhouding verdachte handboeien

Direct na de melding gingen agenten naar Lange Beestenmarkt en troffen daar de drie gewonden aan. Kort daarna kwam de hulpverlening op gang. Twee meerderjarige slachtoffers zijn, met vermoedelijk steekwonden, vervoerd naar het ziekenhuis. De politie startte direct een onderzoek en zette de omgeving af. Getuigen vertelden agenten dat twee verdachten na het steekincident wegrenden in de richting van de Boekhorststraat en de Doubletstraat. Bij een woning aan de Hogelandsestraat hielden agenten twee personen aan. Ook verrichtten agenten daar uitgebreid onderzoek. De derde gewonde werd behandeld in een ambulance en hij (17) is daarna door agenten aangehouden. De drie aangehouden personen werden na hun verhoor later op de dag heengezonden.

Signalementen
Agenten spraken met getuigen over de twee personen die direct wegrenden na het steekincident. Deze verdachten zijn twee jonge mannen van circa 18 jaar. Een van hen heeft een lichte huidskleur. Hij droeg een grijze muts en een grijze broek. De tweede verdachte heeft een licht getinte huidskleur. Hij droeg een langere blauwe jas met bontkraag en een grijze jogging- of trainingsbroek.

Iets gezien of gehoord?
De politie zoekt getuigen die iets over dit steekincident weten. Heeft u iets gehoord of gezien? Bel dan met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Het kan zijn dat u beelden heeft opgenomen van het geweldsincident of de vluchtende daders. Hebt u beeldmateriaal? Deel deze dan zo snel mogelijk met ons via deze link of bel met 0900-8844.