Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Aanhoudingen in onderzoek ontploffing Lelystad

Gepubliceerd op:

Lelystad - De politie verrichtte afgelopen week drie aanhoudingen in het onderzoek naar een ontploffing aan de Blauwe Slenk op 21 oktober van dit jaar.

Geld en drugs

Direct na de melding van de ontploffing startte de politie een onderzoek naar de achtergronden van dit incident. Daarbij kreeg de politie zicht op een mogelijke ‘drugslijn’. Deze  drugslijn zou in Lelystad drugs dealen en daarbij meerdere klanten hebben. In dit onderzoek hield de politie vervolgens op 8 december in Lelystad een 19 jarige man uit Almere en een 15 jarige man uit Lelystad aan. Ook werd er een 26 jarige man uit Hilversum aangehouden. Bij de aanhoudingen werd geld, telefoons, cocaïne en heroïne aangetroffen. De 26 jarige man uit Hilversum en 19 jarige man uit Almere zitten nog vast.

De politie zet het onderzoek voort en bekijkt daarbij of de aangehouden verdachten enige betrokkenheid kan worden verweten met betrekking tot de ontploffing op de Blauwe Slenk.

De politie vraagt daarom dan nogmaals aan mogelijke getuigen om zich te melden. Ook als je iets weet over de ontploffing op 21 oktober, meld je dan bij de politie. Dat kan ook anoniem via meld misdaad anoniem 0800-7000 of via het team criminele inlichtingen.

Bel met de politie

0900-8844

Bel met Team Criminele Inlichtingen

088 - 661 77 34