Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Zeven aanhoudingen bij integrale controle stationsgebied Utrecht

Gisteren, donderdag 16 december 2021, heeft de politie weer in samenwerking met verschillende partners een grootschalige integrale actie gehouden in het stationsgebied van Utrecht Centraal. In totaal zijn 325 processen verbaal uitgeschreven. Ook zijn er zeven aanhoudingen verricht voor onder andere belediging en het verstoren van de openbare orde.

Een groot aantal processen verbaal werd uitgeschreven voor onder meer zwartrijden, nuttigen van alcohol in de openbare ruimte, openbare dronkenschap, het fietsen zonder verlichting en diverse verkeersovertredingen. Daarnaast zijn tijdens de controle twee verdachten op heterdaad aangehouden voor een woninginbraak gisteren. Zij werden aangetroffen in een van de bussen.

Samenwerking
Deze actie is een samenwerking tussen de politie, de Landelijke Eenheid, veiligheid, service NS, Toezicht en handhaving gemeente Utrecht, Qbuzz/U-OV, Keolis/Syntus, Arriva en Trigion beveiliging.

Dagelijks vinden duizenden en duizenden mensen in het stations gebied hun weg. Forensen, passanten, kantoorpersoneel, toeristen en dagjesmensen, winkelend publiek. De aantrekkingskracht van dit gebied heeft echter ook een schaduwkant: het gebied is ook aantrekkelijk voor personen met minder goede bedoelingen, waardoor de leefbaarheid van dit gebied wordt aangetast.

Door de centrale ligging verzamelen zich hier soms ook overlastplegers, al dan niet in groepsverband. Er kan sprake zijn van drugsoverlast, maar ook van winkeldiefstal en zakkenrollers.


Maximaal aanspreekbaar
Doelstelling van deze actie was dat alle deelnemende partners vanuit hun eigen domein, taakstelling, opdracht en bevoegdheden de eigen werkzaamheden verrichtten, om elkaar zo aan te vullen en te versterken. De actie heeft hierdoor een integraal karakter van samenwerkende partners, die in het gebied maximaal voor het publiek zichtbaar en aanspreekbaar zijn.

Iets verdachts?
Ziet u zaken die volgens u niet kloppen? Bel 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Bel bij spoed altijd 112.