Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Man (56) doodgeschoten op straat

Laatst gewijzigd op:

Amstelveen - De recherche is een uitgebreid onderzoek begonnen naar een schietincident in de Wieringerstraat in Amstelveen. Een man kwam daarbij woensdagochtend 22 december 2021 om het leven. De recherche is op dit moment nog volop bezig op de plaats delict.

Buurtbewoners werden rond 10.50 uur opgeschrikt door meerdere knallen en waarschuwden de politie, die de man kort daarna op straat aantrof. Hoewel hij in eerste instantie nog aanspreekbaar was, overleed hij korte tijd later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Het slachtoffer is een 56-jarige man uit Almere, een bekende van de politie. Het onderzoeksteam is druk doende om duidelijkheid te krijgen over de aanleiding voor en de exacte toedracht van het schietincident.

Zwarte muts
Getuigen meldden dat de schutter een man van ongeveer 20 jaar en 1.80 meter lang is, gekleed in donkere bovenkleding, spijkerbroek en een zwarte muts. Forensische Opsporing is bezig met het veilig stellen van sporen. De recherche komt graag in contact met een ieder die, voorafgaand aan de beschieting, wellicht iets opvallends heeft gezien of gehoord. Daarnaast ontvangt het team graag camerabeelden van beveiligingscamera’s of dashcams in voertuigen. Ook als u andere informatie heeft laat het dan weten. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. 

Betreft BVH: 2021262750