Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Meerdere aanhoudingen en boetes bij grootschalige controle

Gepubliceerd op:

Heemstede - Vrijdagavond 17 december heeft de politie in samenwerking met de Douane en Inspectie Leefomgeving en Transport (ILenT) een grote algemene verkeerscontrole gehouden in Heemstede. Daarbij zijn negen personen aangehouden en werden zestig bekeuringen uitgedeeld.

Laat je niet afleiden in het verkeer

In het samenwerkingsverband met de douane en de ILenT werden bestuurders en voertuigen gecontroleerd bij een parkeerplaats aan de Sportparklaan. Ook werden taxi’s gecheckt op bijvoorbeeld hun rusttijden. Daarnaast werd in het kader van de donkere dagen de buurt extra gecontroleerd op verdachte situaties.

Resultaat

Tijdens de controle werden 60 bekeuringen uitgedeeld. De redenen van de boetes waren uiteenlopend: van bellen achter het stuur, rijden zonder rijbewijs, niet verzekerd zijn tot technische mankementen. Naast de boetes werden er ook 9 personen aangehouden. Drie mannen werden aangehouden vanwege rijden onder invloed. Vijf personen luisterden niet naar de aanwijzingen van de politie en verzetten zich tegen de controle Zij werden daarop aangehouden. Eén man stond gesignaleerd en werd voor een eerder vergrijp aangehouden.

Rond 00:30 uur werd de controle afgerond.


2021261705