Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Vier verdachten aangehouden voor diefstal diesel

Gepubliceerd op:

Tholen - Politieagenten hielden in de nacht van dinsdag 28 op woensdag 29 december, in Tholen, vier jonge mannen aan op verdenking van diefstal van diesel uit een geparkeerde vrachtwagen.

Omstreeks 01.20 uur meldde een getuige een verdachte situatie aan de Nieuwlandsedijk in Tholen. Hij zag vier mannen met jerrycans sjouwen in de buurt van geparkeerde vrachtauto’s en kreeg het vermoeden dat zij diesel aan het overhevelen waren. Hij belde de politie en gaf een omschrijving door van het busje waar de mannen mee wegreden.

Op de Molenvlietsedijk in Tholen kwamen agenten het busje met de vier mannen tegen. Omdat uit de controle genoeg aanwijzingen kwamen om de mannen als verdachte te kunnen aanmerken, zijn ze alle vier aangehouden. De auto en de mannen roken enorm naar diesel, hun kleding was gedeeltelijk doordrenkt met diesel en er werden jerrycans en een tuinslang aangetroffen die nog gevuld was met diesel.

De vier zijn overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar hebben ze de nacht doorgebracht. De vier worden woensdag gehoord door de politie. Het gaat om mannen van 27 (onbekende woonplaats), 22 (onbekende woonplaats), 20 (Someren) en 20 (Eindhoven) jaar oud.

Meld verdachte situaties
Het melden van verdachte situaties helpt. U weet het beste wat er wel en niet normaal is in uw buurt. Ziet u iets verdachts? Onthoud dan opvallende kenmerken van personen en/of voertuigen en geef die door aan de politie. Dat vergroot de kans dat er verdachten gepakt worden. De getuige die deze melding bij de politie deed, heeft een verklaring afgelegd en is door de collega’s hartelijk bedankt!