Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Woningoverval Coopmansstraat Leeuwarden in Opsporing Verzocht

Laatst gewijzigd op:

Leeuwarden - Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt op dinsdagavond 7 december aandacht aan een woningoverval in Leeuwarden. De woningoverval vond plaats op donderdagavond 24 juni 2021. In de uitzending wordt uitgebreid bij de woningoverval stilgestaan. De uitzending is te zien op NPO 1 en begint om 21:30 uur.

Meerdere personen zijn die donderdagavond een appartement aan de Coopmansstraat binnengedrongen. Het slachtoffer, een 39-jarige man uit Leeuwarden, werd hierbij mishandeld. Na de woningoverval zijn de personen met buit vertrokken. De politie deelt informatie over deze woningoverval en camerabeelden uit de omgeving. Wij hopen dat kijkers ons kunnen helpen bij deze zaak. 

Uitzending Opsporing Verzocht
Opsporing Verzocht is dinsdag 7 december vanaf 21:30 uur te zien op NPO1. De volgende dag omstreeks 15:20 uur wordt de uitzending herhaald, ook op NPO1.

Update 19 april 2022
De politie heeft op dinsdag 19 april een 20-jarige man uit Amsterdam aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de woningoverval. Dinsdag 12 april werd er opnieuw aandacht besteed aan deze zaak. Hierin kwam naar voren dat het onderzoeksteam vermoedt dat een familielid, vriend of collega van het slachtoffer mogelijk bewust of onbewust cruciale informatie heeft doorgespeeld. Het onderzoek gaat door een meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Heeft u informatie die u nog niet met ons gedeeld heeft? Of zet deze informatie u aan het denken en heeft u wellicht toch nog een tip die ons kan helpen? Neem dan contact op met de politie via de opsporingstiplijn 0800 – 60 70 of via Meld Misdaad Anoniem.