Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Politie zoekt getuigen na woningoverval IJburg

Een 20-jarige man uit Amsterdam is dinsdagavond overvallen in zijn woning aan de IJburglaan. De bewoner raakte hierbij gewond. Rond 23.30 uur zag het slachtoffer twee mannen voor de deur staan die korte tijd daarna aanklopten. De Amsterdammer opende de deur en het duo drong direct de woning binnen. De twee bedreigden de bewoner met vuurwapens en wilden weten of hij waardevolle spullen in huis had. Het slachtoffer wees hen naar een kamer in de woning. Hier maakte het tweetal persoonlijke bezittingen buit en verliet de woning. De overvallers zijn vermoedelijk gevlucht in de richting van Steiger A en stapten hier mogelijk in een rode auto.

Signalementen overvallers

De politie werd ingeschakeld en maakte direct een zoekslag, echter zonder resultaat. Het slachtoffer kon de gealarmeerde politieagenten her volgende vertellen over zijn belagers:

Dader 1
- licht getinte man;
- ongeveer 180 centimeter lang;
- tussen de 18 en 20 jaar oud;
- smal postuur;
- droeg een zwarte gewatteerde bodywarmer of jas, mogelijk van het merk The North Face. Verder droeg hij een capuchon met daaronder een zwarte pet, een zwarte broek, zwarte schoenen, blauwe handschoenen en een zwart mondkapje.

Dader 2
- licht getinte man met een opvallend grote neus;
- ongeveer 180 centimeter lang;
- tussen de 18 en 23 jaar oud;
- fors postuur;
- geheel in het zwart gekleed. Op zijn broek zaten witte letters. Verder droeg hij een blauw mondkapje, leren zwarte handschoenen, een rugzak en een capuchon.

De bewoner raakte bij de woningoverval gewond doordat één van de overvallers hem op zijn hoofd sloeg. Het slachtoffer werd ter controle met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Getuigen gezocht
De recherche heeft deze zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Heeft u rond het tijdstip van de overval iets verdachts gezien of gehoord in de omgeving van de IJburglaan? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Bel dan met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook beelden kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het rechercheonderzoek. Beschikt u over relevante camerabeelden? Dan kunt u deze gemakkelijk uploaden via onderstaand tipformulier.