Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Man gearresteerd voor betrokkenheid bij drugshandel

Gepubliceerd op:

Amersfoort - Op dinsdag 7 december heeft de politie een 19-jarige inwoner van Amersfoort aangehouden in verband met de verdenking van betrokkenheid bij internationale drugshandel.

Aanhouding op straat

De verdachte kwam in beeld naar aanleiding van een eerder onderschept cocaïnetransport naar Denemarken. Hierbij werd in de auto een verborgen ruimte met 5 kilogram cocaïne aangetroffen. De 35-jarige chauffeur van de auto, eveneens een Amersfoorter, werd destijds gearresteerd. Hij is inmiddels in Denemarken veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7 jaar.

De nu aangehouden verdachte wordt verdacht van betrokkenheid bij dat transport. Door ontsleutelde berichtgeving binnen Sky is de verdenking uitgebreid tot een langere periode van betrokkenheid bij internationale en nationale drugshandel.  

Onderzoek woningen
Na de arrestatie werd aansluitend een onderzoek gedaan in een tweetal woningen aan de Van Randwijcklaan en de Holkerweg en een garagebedrijf op het industrieterrein aan de Isselt. Het onderzoek wordt voortgezet en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Ondermijning
Drugshandel ligt voor een groot deel ten grondslag aan ondermijningsproblematiek. Het witwassen van criminele winsten leidt tot verregaande vermenging van onder- en bovenwereld, de enorme bedragen die omgaan in de drugswereld hebben een aantrekkende werking en de bescherming van die enorme (financiële) belangen leidt tot excessief geweld, niet zelden in de openbare ruimte.

Deze brede integrale aanpak is gericht op het verstoren en terugdringen van druggerelateerde criminaliteit. Om deze vorm van criminaliteit aan te pakken en criminele organisaties duurzaam te ontwrichten, is het belangrijk om als één overheid op te trekken. Hiermee wordt aangetoond dat een samenwerking op nationaal - en internationaal terrein loont.

Melden
Voor een onderzoek naar criminaliteit zijn ook meldingen en tips van burgers onmisbaar. Die informatie kan de start van een onderzoek zijn, maar ook het ontbrekende puzzelstukje waarmee een zaak kan worden opgelost. Regelmatig worden verdachten aangehouden of drugslabs opgerold dankzij meldingen van alerte burgers.

Heb je vermoedens dat iets niet klopt bij jou in de buurt? Of concrete signalen die wijzen op criminaliteit? Meld ze bij de politie via 0900 - 8844. Liever anoniem melden? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem, bel dan 0800 - 7000.