Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Twee arrestaties na inbraak in bedrijf

Gepubliceerd op:

Waalwijk - De politie heeft zondag 31 januari jl. twee Poolse mannen (beiden 28 jaar) op bevel van de officier van justitie gearresteerd op de verdenking van betrokkenheid bij een bedrijfsinbraak.

In de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 januari jl. werd omstreeks 04.00 uur ingebroken in een bedrijfspand aan de Energieweg. Er was een raam vernield. De daders hadden twee professionele boormachines gestolen. Er werd in de omgeving nog tevergeefs met een hondengeleider naar de dader(s) gezocht.

Camerabewaking

Een medewerker van Camerabewaking keek mee tijdens de melding en afhandeling van de inbraak. Hij zag een zwarte Jeep in beeld komen. Een van de agenten wist beroepshalve dat een dergelijke auto in gebruik is bij mannen die in Waalwijk verblijven. De dienders troffen de auto zondagmorgen aan op de Tempelierstraat. In de auto werden de gestolen boormachines aangetroffen. Het voertuig is in beslag genomen en wordt op sporen onderzocht.

Aanhoudingen

Vervolgens is in een woning een 28-jarige man als verdachte aangehouden. In die woning is gereedschap in beslag genomen dat mogelijk ook van diefstal afkomstig is. Ook is een klein hennepkwekerijtje geruimd. In de loop van zondagmiddag meldde zich de eigenaar van de auto, een eveneens 28-jarige Poolse man. Ook hij werd aangehouden. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld.