Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Vier aanhoudingen na vondst vuurwapen in auto

Gepubliceerd op:

Amsterdam - De politie heeft dinsdagavond 9 februari 2021 vier personen aangehouden nadat in het voertuig waarin zij zaten een vuurwapen werd aangetroffen.

Aanhouding

Dinsdagavond zagen agenten rond 20.20 uur een voertuig met hoge snelheid vanuit de Daalwijkdreef over een doorgetrokken streep in de richting van de Elsrijkdreef rijden. De agenten gaven een stopteken en de bestuurder stopte ter hoogte van de busbaan op de Daalwijkdreef. De vier inzittenden werden aan een controle onderworpen en daarbij stuitten agenten op een vuurwapen en een geldbedrag. De vier personen, in de leeftijd van 17 tot 30 jaar en afkomstig uit Amsterdam en Hoofddorp, zijn aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Meld vuurwapenbezit

Hoe meer vuurwapens van de straat zijn, hoe beter dat is. De hulp van getuigen is daarbij van groot belang. Wie weet dat een persoon in het bezit is van een (vuur)wapen, mag de politie altijd bellen via 0900-8844. Dat kan ook anoniem, bel dan met 0800-7000. Wie daadwerkelijk iemand met een vuurwapen ziet, mag altijd 112 bellen.