Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Dieseldieven aangehouden

Gepubliceerd op:

Sluiskil - Surveillerende agenten zagen woensdagavond rond 20.45 uur een personenauto rijden op de Industrieweg in Sluiskil. De auto voerde mistverlichting terwijl het niet mistig was. Dat was voor de agenten een reden om de auto en de bestuurder te controleren.

De 30-jarige Poolse bestuurder kreeg een stopteken van de agenten en voldeed hier netjes aan. Bij aanspreken van de man roken de agenten een behoorlijke diesellucht, ook zagen ze verschillende vaten en flessen met diesel in de auto staan. Bij die vaten en flessen stonden ook wat hevelpompen. Omdat de man zelf ook natte kleding had en enorm naar diesel rook, hebben de agenten hem aangehouden op verdenking van diefstal van de brandstof.

De man is overgebracht naar het politiecellencomplex om daar gehoord te worden. Op de telefoon van de man bleven maar berichtjes komen van steeds dezelfde persoon. Die persoon gaf aan dat hij het vreselijk koud had en vroeg zich af waar zijn kompaan nu bleef. Hij gaf ook een plaats aan waar hij zich zou bevinden. De agenten zijn de man gaan zoeken en troffen hem aan op de Spuikreekweg in Sluiskil.

Ook deze man, een 38-jarige man uit Polen, wordt verdacht van de diefstal van diesel. Hij is eveneens overgebracht naar een politiecellencomplex om daar door rechercheurs gehoord te worden.

Alle goederen, inclusief de auto, zijn door de politie in beslag genomen voor verder onderzoek.