Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Update: Man in rolstoel achter gelaten, getuigen gezocht

Gepubliceerd op:

Rijswijk - De politie is een onderzoek gestart nadat in de nacht van dinsdag 9 op woensdag 10 februari een ernstig gehandicapte man in een rolstoel werd aangetroffen in de omgeving van de brandweerkazerne aan de Burgemeester Elsenlaan in Rijswijk. De identiteit van de man is inmiddels bekend. Het onderzoek naar degene(n) die de man daar hebben neergezet is nog in volle gang.

brandweerkazerne aan de Burgemeester Elsenlaan in Rijswijk

Een voorbijganger waarschuwde de hulpdiensten toen hij de man in de rolstoel zag staan. De aangetroffen man is met onderkoelingsverschijnselen direct vervoerd naar het ziekenhuis. Door zijn handicap kan de man niet communiceren. Hij had ook geen identiteitsbewijs bij zich. Wel is bij de man een briefje gevonden waarin onder andere staat dat zijn moeder niet meer voor hem kan zorgen, zijn familie dakloos is en dat hij daarom is achtergelaten. Het onderzoeksteam komt graag in contact met zijn familieleden om met hen de mogelijkheden voor hulpverlening te bespreken.    

De politie onderzoekt door wie de man daar is neergezet en hoe hij in Rijswijk is terecht gekomen. De man kan zich namelijk niet zelfstandig verplaatsen. 

Getuigen gezocht
Heeft u gezien dat de man in de rolstoel in de late avond van dinsdag 9 februari in de omgeving van de brandweerkazerne aan de Burgemeester Elsenlaan in Rijswijk werd neergezet? Of zag u in die omgeving een voertuig staan? Laat het ons weten via 0800-6070. U kunt ook informatie delen via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Informatie kan ook worden gedeeld via het onderstaande tipformulier.