Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Werkend amfetaminelab aangetroffen

Gepubliceerd op:

Neerkant - In Neerkant is donderdagmiddag een drugslab in een schuur aangetroffen. Vier mannen zijn aangehouden. De Landelijk Faciliteit Ontmantelen heeft het productieproces voorzichtig gestopt en is aan het ontmantelen begonnen.

drugslab in Neerkant

Omstreeks 15.00 uur viel een arrestatieteam van de politie de schuur binnen en trof een werkend amfetaminelab aan. Hier waren op dat moment drie mannen (35, 42 en 47 jaar oud) aan  het werk en zij werden direct aangehouden. De mannen hadden geen vaste woon- of verblijfplaats. Later werd op het terrein nog een 65 jarige man aangehouden.

Grote ketels

Het viel de agenten op dat het lab qua oppervlakte niet heel groot was, maar wel grote ketels had waarin zij het product produceerden. Deze waren goed voor 1600 liter per stuk. 

Veel afval en een vuurwapen

Op het rommelige terrein troffen agenten nog een aantal schuren aan met daarin duizenden liters drugsafval. Ook werd een gestolen camper aangetroffen die vermoedelijk werd gebruikt als slaapplaats. In deze camper is een automatisch vuurwapen aangetroffen. Daarnaast stonden op het terrein ook nog twee gestolen auto’s.

Verder onderzoek

De LFO (Landelijk Faciliteit Ontmantelen) heeft het productieproces voorzichtig gestopt en is aan het ontmantelen begonnen. De Dienst Landelijk Recherche trof het lab aan na een lopend onderzoek en sluit meer aanhoudingen niet uit.

De verdachten worden vandaag voor de rechter-commissaris in Den Bosch voorgeleid.