Onderzoek Oud Ade in Team West

Vanavond in Team West vragen we aandacht voor het onderzoek naar het overlijden van de 66-jarige Mimoun in een woning aan de Hofdijklaan in Oud Ade. Ook komen in deze uitzending de gewelddadige overval op een juwelier in Katwijk en een woningoverval in de Vreeswijkstraat in Den Haag aan bod.

Overleden bewoner | Oud Ade 
Op dinsdagochtend 29 december 2020 rond 05.50 uur troffen agenten in een woning aan de Hofdijklaan in Oud Ade de 66-jarige bewoner overleden aan. Omdat duidelijk is geworden dat de bewoner door een misdrijf om het leven is gekomen doet een Team Grootschalige Opsporing onder leiding van een officier van justitie uitgebreid onderzoek. De bewoner is het slachtoffer geworden van vermoedelijk een woningoverval. In de uitzending wordt de foto getoond van het slachtoffer Mimoum en is het onderzoeksteam benieuwd naar zijn bezigheden en met wie hij zoal omging. Ook wordt de oproep gedaan aan bestuurders van voertuigen die met een dashcam in de periode tussen maandagavond 28 december 22.00 uur en dinsdagochtend 29 december 06.00 uur over de Hofdijklaan in Oud Ade hebben gereden.

Overval juwelier | Katwijk
Op vrijdag 20 november 2020 rond 15.00 uur werd Juwelier Kleen Edelmetalen, gevestigd aan de Voorstraat in Katwijk, overvallen door twee mannen. Tijdens de overval werd veel geweld gebruikt. De eigenaar van de juwelierszaak raakte hierbij zwaargewond. De overvallers maakten bij de overval gebruik van een vuurwapen en een hamer. Bij de overval werden er sieraden buitgemaakt.

De overvallers vluchtten op een groenkleurige scooter deze werd later aangetroffen op de Rijnmond in Katwijk. Kort na de overval werden er twee mannen in een auto aangehouden. Een van deze mannen werd herkend als een van de overvallers. Vanavond in de uitzending van Team West worden er camerabeelden getoond vanuit de juwelierszaak. Het onderzoeksteam is nog op zoek naar de tweede overvaller en de buit.

Woningoverval Vreeswijkstraat | Den Haag 
Op donderdagochtend 17 december 2020 rond 08.30 uur vond er een woningoverval plaats in een woning aan de Vreeswijkstraat in Den Haag. Nadat er werd aangebeld zag de bewoonster dat er iemand met een DHL jas voor de deur stond met een pakket in zijn handen. Nadat de bewoonster de deur opende, werd zij door twee mannen naar binnen geduwd. De man met de DHL jas pakte de bewoonster hardhandig beet. Kennelijk schrokken de overvallers ergens van en lieten de bewoonster los. Uiteindelijk gingen zij er zonder buit vandoor. De overvallers renden de woning uit in de richting van de Rhenenstraat. Daar stond een grijze Opel Astra klaar. De twee zijn vervolgens ingestapt en weggereden door de Woudenbergstraat. 

Hebt u informatie over een van de zaken?
Bel uw tips door via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of bel anoniem met M.0800-7000.