Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie neemt verdovende middelen in beslag na instap

Laatst gewijzigd op:
Den Haag

Politieteam Hoefkade heeft maandag 11 januari een inval gedaan in een horecagelegenheid aan de Hoefkade. In het pand werd een hoeveelheid drugs aangetroffen. Er zijn twee verdachten aangehouden.

De politie deed een ruime periode onderzoek naar de mogelijke drugshandel om deze criminele activiteiten vast te stellen. Op basis daarvan werd besloten om maandagavond een instap te doen in het pand aan de Hoefkade. In het pand werd gezocht naar goederen die verband houden met het dealen. Er werd een hoeveelheid drugs aangetroffen. In een ander pand dat werd doorzocht werd bovendien 33.000 euro cash geld aangetroffen. Een 60-jarige Hagenaar en een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn aangehouden.

De eigenaar van de horecagelegenheid heeft vrijwillig besloten het pand voor veertien dagen te sluiten. In die tijd zal worden bekeken of er bestuurlijke maatregelen tegen de ondernemer genomen zullen worden.

Ondermijnende criminaliteit

Criminelen die rijk worden door onder andere handel in verdovende middelen, voelen zich vaak onaantastbaar. Maar dat zijn ze niet. Overheidspartners als politie, gemeente, Openbaar Ministerie en Belastingdienst starten steeds meer onderzoeken om deze ondermijnende criminaliteit aan te pakken. 

Vermoedt u dat in uw buurt drugs worden verhandeld? Meld dit dan via 0900 – 8844. Wilt u liever anoniem blijven, dan kunt u de informatie ook via 0800 – 7000 doorgeven.