Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Politie beëindigt illegaal goktoernooi

De politie heeft vrijdagochtend 15 januari rond middernacht een illegaal goktoernooi beëindigd in een horecagelegenheid aan de Boerenstraat.

inval, instap, spookbewoning, ondermijning, fiches, poker, kaarten, gokken, illegaal, ypenburg, den haag, Foto: Korpsmedia / Peter Monteny

Rond 00:15 uur ontving de politie een melding dat een horecazaak aan de Boerenstraat – tegen de coronamaatregelen in – toch stiekem gasten ontving, die bovendien illegaal aan het gokken zouden zijn.

Ter plaatse bleken er inderdaad 23 personen in de zaak te zijn, onder wie de eigenaar. Daarnaast werden er diverse voorwerpen aangetroffen - zoals gokfiches en speelkaarten - die erop wijzen dat de aanwezigen illegaal aan het gokken waren. Alle aanwezigen hebben een boete gekregen voor het overtreden van de noodverordening. Tegen de eigenaar van de zaak zal een proces-verbaal opgemaakt worden voor overtreding van de noodverordening en de Wet op de Kansspelen. Daarnaast werd een van de aanwezigen aangehouden voor witwassen, aangezien deze man een groot geldbedrag in contanten bij zich had.

Illegaal gokken

Bij illegaal gokken is sprake van oneerlijke concurrentie ten aanzien van bedrijven die wel een vergunning hebben en allerlei regels moeten naleven, bijvoorbeeld om kansspelverslaving bij klanten te voorkomen. Maar meer nog, het is vaak ook een broedplaats voor criminaliteit en een gelegenheid tot het witwassen van crimineel geld. Daarom bundelen gemeente, politie, FIOD en de Belastingdienst de krachten om dit fenomeen aan te pakken.